İncirli Ay Kurabiye
Malzemeler
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 silme çorba kaşığı yoğurt (dolu olmayan)
1 çay bardağı şeker
Vanilya
Aldığı kadar un
İç malzeme
9 tane kuru incir
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
Ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Hamur malzemelerıni birleştirip yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz elimize yapışmayacak şekilde (unu kademeli olarak ekliyoruz)Bu arada iç malzemeyi
hazırlıyoruz.Hamuru 15-20 dakıka dinlenmeye bırakıyoruz.İncirleri yıkıyoruz ve doğrayıp robota atıyoruz.Üzümü cevizi biraz robotta küçültüyoruz.Tarçını
ekliyoruz.Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Ne kadar beze çıktıysa iç harçtan kurşun kalemin kalınlığında rulolar yapıyoruz .Yağlı kağıt arasında merdane ile uzunlamasına açıyoruz.Harcımızı yerleştiriyoruz.Rulo olarak sarıp ay şekli veriyoruz.170
derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.