İRMİK HELVASI
500 gr irmik
300 gr şeker
200 ml süt
200 ml su
200 gr tereyağı
100 gr çam fıstığı
Bi tutam tuz
Arzu eden 1 cay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı bal
Süslemek icin
Antep fıstığı tozu
Antep fıstığı
Tenceremize şekeri ve sütü suyu karıştırıp kaynama noktasına gelince Ocağı kapatalım
Diğer tavamızda tereyağımızı koyup fıstıkları ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra irmigimizi katalım 20 25 dakika orta ateşte kavrulduktan sonra
Sütümüzü tekrar kaynama noktasına alıp kepçeyle azar azar çok dikkatli bir şekilde dökerek karıştıralım helvamızı
Kapağını kapatıp 15 20 dakika demlenmesini bekleyelim ara ara karıştırarak ikinci karıştırmamızda 1-2 yemek kaşığı bal ilave edelim
Lezzetine doyamıyacagınız bi helva derim