Islak Kek malzemeleri
4 yumurta (büyükse 3 yeterli)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
2 su bardağından bir parmak eksik un
Sosu için
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao ( isterseniz 2 koyun isteğe bağlı)
Yarım su bardağı bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı
Yumurta ve sekeri köpürünceye kadar cırpalım ardından sütü sıvıyagı ekleyelim güzelce karıstıralım ama bu asamadan sonra mikser kullanmayalım.Sonra kuru malzemeleri iki defa guzelce eleyip karısıma ekleyelim akıskan bir kıvam olacaktır.Katı olmayacak şekilde bir kıvam elde edelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.Keki fırına verince sosu hazırlamaya başlayalım.
Sos için
Sütü,şekeri,sıvıyağı ve kakaoyu bir süzgeçten geçirelim ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım ve içine çikolatamızı ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.Kekimiz fırından çıktıktan sonra dilimleyelim ve çatalla heryerini delelim.Kekinde sosunda ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sosumuzu dökelim
Herkesin bayılarak yediği bir kek oluyor kendisi
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Beğenip kaydetmeyi unutmayın