Ispanak Köftesi
MALZEMELER:
250 g bayat ekmek (kabuksuz, küp doğranmış)
300 g haşlanmış ıspanak (suyu iyice süzülmüş ve doğranmış)
2 yumurta
100 g rendelenmiş Parmesan peyniri
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, karabiber, muskat rendesi
2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre)
Üzeri için: 50 g tereyağı, birkaç yaprak taze adaçayı, ekstra Parmesan
TARİFİ:
Bayat ekmeği bir kaseye alın. Eğer çok kuruysa biraz sütle nemlendirebilirsiniz. Üzerine doğranmış ıspanağı, yumurtaları, Parmesan’ı, baharatları ve unu ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Karısım elinize hafif yapışıyorsa biraz daha un ekleyın. Harçtan ceviz büyüklügünde parçalar alıp oval şekil verin. Kaynar tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Yüzeye çıkanlar pişmiş demektir. Tereyağında adaçayını hafifçe kızdırın. Strangolapreti’leri bu yağda bir iki tur çevirin, hafif kızarmaya başlayınca sıcak sıcak, üzerine ekstra Parmesan serpiştirerek servis edin.
Ispanak Köftesi
