Kabak Mezesi
Malzemeler:
4 adet rendelenmiş kabak
Yarım demet ince kıyılmış taze soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dere otu
3 diş sarımsak
6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Üstü için;
Biraz zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Taze soğanları zeytinyağında kavuruyoruz ve arından kabakları ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Pirinç ve suyu ekliyoruz. Suyu tamamen çekmesine yakın maydanoz ve dere otunu ekliyoruz. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ezilmiş sarımsakları ve yoğurdu bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Ve soğuyan kabak harcımıza ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Üzerinde yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun!