Bu defa kahvaltilik kapya biberli acı sosu çok pratik bir şekilde hazırladım.Bu ölçuyle lezzet şahane oldu ,hala kışlık soslarınizı hazırlamadıysanız bu tarifi muhakkak deneyin derim…
Malzemeler:
2,5 kilo kapya biber
2kilo domates
200 gr kadar cinbiberi
1su bardagı zeytinyagı
1 cay bardagı sirke
Bir baş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle güzelce yikadıgımız kapya biberlerin çöpünü ve çekirdeklerini temizleyelim ve iri iri dograyip tenceremize alalim,domatesleride yıkayıp üce dörde keserek kapya biberlerin üzerine ekleyelim orta ateste suyunu salıp yumuşayana kadar iyice pisirelim daha sonra pürüssüz bir kıvam alana kadar blenderden gecirelim ve kaynatmaya devam edelim.Sosumuz koyulaşmaya basladiginda çöplerini temizledigimiz ve ince ince dogradıgımız cin biberleri ,kabuklarini soyup ezdigimiz bir baş sarimsagi,zeytinyagı ,sirke ve ince kıydıgımiz maydanozu ekleyelim en son tuzunuda ilave edelim ve sıcakken kavanozlara bölüştürüp kapaklarini sıkıca kapatalım.(ben yaptıgım hıcbır konservede kavanozun çindeki gıdanın kapakla temas etmesini istemedigim icin kavanozu ters çevirmiyorum ,kapagı sıkıca kapatıp oldugu yerde sogumaya bırakiyorum ve çok güzel vakumluyor buşekilde daha saglikli olduğunu dusunuyorum)Afiyetle