Kalburabastı
Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet portakal rendesi
Aldığı kadar un
İçi için;1 kase ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Oda ısısındaki tereyağ ve tüm sıvı malzemeleri bir kabın içine koyup karıştırıyoruz.Kuru malzemeleri de ilave edip normal yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp şekillendireceğimiz aparatın üzerinde yassılaştırıp cevizini koyup kapatıyoruz.Aparat olarak süzgeç, kevgir,rende varsa fritözlerinizin sepetinden yararlanabilirsiniz.180 dereceli fırında pişiyoruz.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca yani 1_2 dk sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun