Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kalburabastı Tatlısı

KALBURA BASTI 27 adet

KALBURA BASTI
27 adet kalbura bastı için gerekli malzemeler
250 gr oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
2 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un kontrollu bir şekilde ekleyin ben tam 4 su bardağı kullandım.
Bütün malzemeleri hamur kabının içinde karıştırıp yoğurt. Büyük ceviz büyüklüğünde 27 adet bezeler yapın. Nihalenin üzerine bir adet beze alın elinizle biraz açsın ortasına 2 çay bardağı fıstık koyup kenarların birleştirin bastırmadan dikkatli bir şekilde nihaleden alıp fırın tepsisine alın. 170 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerini kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan 10 dakika sonra soğumuş olan şerbeti üzerine döküp 10 dakika sonra ters çevirerek üst kısmınında şerbeti çekmesini sağlayın. Düz çevirin üzerini süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun
Şerbeti için gerekli malzemeler
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
İlk önce şerbeti hazırlayalım:tencerenin içinde şerbeti kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
100 gr Antep fıstığı
Ben fıstık kullandım siz isterseniz ceviz de kullanabilirsiniz.