Akşamın tatlısı kalburabastı olsun veya olmasın, tam kıvamda kıyır bi tarifim var mutlaka deneyin….
Malzemeler:
Hamuru için;
125 gr depolama(yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1çay bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1pk kabartmatozu
3-3,5su bardağı un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limonsuyu
Arasına fındıkçi veya fındık
Önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım.(Hamur malzemeleri oda ısısında olsun)Hamurumuzu yoğuralım şekillendirelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim.ilk sıcaklığı fırından cıkarçıkmaz soguk şerbeti dökerseniz tatlınız yumuşatır. birkaç saat dinlendirip servis yapılabilir.Şerbetli tatlılara karbonat mutlaka eklenirum daha kıyır olmasını sağlar.Afiyetle..