KALBURABASTı
50gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ,1cay bardağı zeytinyağı
1yumurta
2yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kasığı karbonat
1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz
3 su bardağı un(200ml)
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Şerbeti ocağa alıp kaynamaya başladıktan 6 dak sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır .
Hamuru için Sırası ile tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine koyup yoğurmaya başlayın . Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra şekil verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında her yeri kızardiktan sonra 5 dk dinlemeye bırakıyoruz. Daha sonra soğuk serbetle buluşturup servis yapıyoruz.
Not: hamur yumuşak olmalı da şerbeti güzel çeksin.
Kalburabastı Tatlısı Tarifi

