Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kandil Simidi

KANDİL SİMİDİ 125 Gr

KANDİL SİMİDİ
125 Gr margarin (oda ısısında yumuşak olmalı)
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu (Dr otker çeşnili varsa elinizde mükemmel olur)
1 çay kaşığı mahlep ( olmasa da olur) çeşnili kabartma tozu kullanırsanız mahlep kullanmayın.
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tozseker
Yaklaşık 3 su bardağı un (2 .5 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyin benim 3 sb undan 1 yemek kaşığı fazla kaldı)
Üzeri için
1 sb kavrulmuş susam

Un hariç malzemeleri yoğurma kabına alip karıştıralım azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yapalım hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım. Her bir bezeyi ileri geri yaparak uzatalim ve iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama bir tarafını batırıp tepsiye dizelim. Sadece üst tarafı susam yaptım çünkü susam kavrulmus olduğu için alt taraf yanar ve kötü bir tat olur. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun