Kandil Simidi
250 gr Tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4su bardağı un kullandığım bardak 200 ml
Not ben 2 ölçü yaptı dilerseniz 2 ölçü yapabilirsiniz
Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
Kavrulmuş Susam
Yapılışı
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım kıvam alınca unu kontrollü bir şekilde ekleyelim malzemeleri oda ısısında olmasına dikkat edelim tartı varsa 25 30 gr olacak şekilde beze yapabileceğiniz tartı yoksada cevizle eşit bezeler sağlıklı elimizle bezeyi ince uzun kayıt simit şekli verelim önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayalım tepsiye dizelim parçalar 150 C fında yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim fırınlanabilira yapılabilir bu aşamada mutlaka kontrol edilir pişirirken üzerince çalıştırılsın afiyet olsun