Kapya Biberli Erişte
Malzemeler
Un
Tuz
Kapya Biber
Su
Öncelikle biberlerimizi dograyıp tencerede üzerine 1-2 çay bardağı su ekleyerek haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyuyla beraber robota çekip bekletiyoruz soguduktan sonra içerisine tuz ekleyip unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz istediğimiz kıvama gelince bezeler yapıyoruz ve yaklasık bir porselen tabak kalınlığında ekmek gibi açıyoruz kenara alıyoruz açma islemi bittikten sonra (ben tüpte tavada yaptım) sizin ekmek sacınız varsa orda yapabilirsiniz.her iki tarafı eşit şekilde hafif pişirizyoruz yapışan bir hamur olmasın yeterli doğranabilir kıvamda olmasına özen gösterin.Daha sonra pişirilen erişteler dograma tahtası üzerinde resimdeki boyutlarda keserek tepsilere dökülür ve güneş layan serin bir yerde kurutmaya bırakılır genelde sabah serilen erişteler akşama kadar kuruyor kuruduktan sonra kaldırıp buzdolap poşetlerine koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Not:Ben yumurta kokusundan rahatsız oldugum için yumurtasız yapıyorum cokda güzel oluyor.Daha önce yumurtasız yapmadıysanız denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun