KARDELEN PASTA
Malzemeler
Keki için
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
2 su bardagı un
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Keki ıslatmak için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket süt kreması %35 yaglı
Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
80 gr beyaz çikolata
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket süt kreması (%35 yağlı)
Arası için;
pirinç antep fıstığı
Muz kullandım ben sız de damak zevkinıze gore damla çıkolatada ekleyebilırsiniz
Üzeri için;
Hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı
Oda ısısında olan yumurtalar ile şekeri bembeyaz olana kadar çırpalım.
Sıvıları ekleyelim çırpalım ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
Harcı alttan üste doğru söndürmeden yavaşça karıştıralım.
Yağlı kağıt serili borcuma kek harcını dökelim.
Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında kontrollü sekilde pisirin benim fırınımda 40 dk da pişti uzerinin kızarması yeterlidir.
Kek soğurken arası için kullanacağımız süt ve kremayı iyice çırparak dolaba kaldıralım.
Pastanın muhallebisi için; süt, un, nişasta ve şekeri karıştıralım.
Ocagın altını açalım göz goz olana kadar kaynatalım katını kapatalım sonra 1 kaşık tereyağı vanilya ve çikolatayı ekleyerek iyice karıstıralım.
Sogumaya bırakalım soguduktan sonra muhallebiye kremayı ekleyelim ve püruzsüz olana kadar cırpalım.
Soğuyan keki ortadan ikiye bölelim. İlk katı borcuma koyalım üzerini ıslatalım.
Ardından muhallebiyi yayalım, fıstıkları ve muzu ekleyelim
İkinci kat keki yerleştirelim sonra tekrar ıslatalım ve muhallebiyi yayalım.
Üzerine hindistan cevizi serpelim fıstıklarla süsleyelim. Dolapta en az 4-5 saat bekletip servis yapalım.