Karışık Tava
Malzemeler;
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet patates
2 adet patlıcan
3 adet sivribiber
1 adet kapya biber
10 adet arpacık soğan
3-4 adet domates
Tuz
Sıvıyağ(kızartmak için
Sarımsak (arzuya göre)
Hazırlanışı;
Lokum gibi leziz bir tava yapmak için ilk olarak etimizi kavuruyoruz.Arpacık soğan ve domates hariç diğer sebzeleri aynı şekil ve büyüklükte doğrayıp hafif pembeleşene kadar kızartıyoruz.Arpacik soğanıda kabuklarını soyup hafif kızartıyoruz.Eti ve sebzeleri tuz ilave edip bir fırın kabında harmanlıyoruz.Kabukları soyulup yemeklik dogranmış domatesleri en üste yerleştirip üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz.Pişen tavanın ilk sıcağı çıkınca bir iki harmanlayıp servise sunuyoruz.
NOT:Arzu edersiniz sebzeleri kızartmadan da hazırlayabilirsiniz ama kızartınca lezzeti bambaşka oluyor… haliyle kaloriside yükseliyor