Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KARNABAHAR KÖFTE

KARNABAHAR KÖFTE MALZEMELER: 1

KARNABAHAR KÖFTE
MALZEMELER:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet kuru soğan
150 gr kıyma (tercihen)
1 yumurta
1 su bardağından biraz eksik galeta
unu
Maydanoz
Tuz
Baharat
İçi için kasar peyniri
İlk olarak karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz.Süzgeçten geçirip soğumaya bırakıyoruz.Bir çatal yardımı ile eziyoruz.Dogranmış maydanoz ve rendelenmiş soganla birlikte diğer tüm malzemeri de karnabahara ekleyip fazla ezmeden karıştırıyoruz.Avucumuza cevizden biraz büyuk bir parça alıp yassılaştırıyoruz ortasına bir parça kaşar peyniri koyup kapatıyoruz.Veya daha önce paylaştığım yapım aşaması fotolarindaki gibi bir aparat kullanarak da yapabilirsiniz.Büyük bir yemek kaşığıda aynı işi görecektir.Şekillendirdiğimiz köfteleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Arzu ederseniz kaşar peyniri kullanmadan içi boş da yapabilirsiniz.NOT: Tavada yağdada kizartabilirsiniz ben daha hafif olsun diye fırını tercih ediyorum.