Kat Kat Bisküvili Pasta
Malzemeler:
Katları için:
2,5 paket petibör bisküvi (sade veya kakaolu karışık olabilir)
Kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Üzeri için:
100 g sütlü veya bitter çikolata
1 yemek kaşığı krema (veya 1 tatlı kaşığı tereyağı)
Yapılışı:
Kremayı pişir:
Tencereye süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu koy.
Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişir.
Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan al.
Tereyağı ve vanilini ekleyip karıştır.
Katları oluştur:
Kare veya dikdörtgen bir kalıba bir sıra bisküvi diz.
Üzerine sıcakken muhallebiden döküp spatula ile düzleştir.
Bu işlemi 5 kat bisküvi – 5 kat krema olacak şekilde tekrarla.
En üst kat kremayla bitmeli.
Üzeri için:
Çikolatayı benmari usulü erit, krema ekleyip karıştır.
Pastanın üzerine dök, düzleştir.
Dinlendirme:
Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen 1 gece beklet.
Böylece bisküviler yumuşar, kreması oturur.
Servis:
Kare dilimleyip soğuk servis et.
Üzerine hindistan cevizi, fındık kırığı veya muz dilimleri serpebilirsin
Kat Kat Bisküvili Pasta

