Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kat Kat Börek

EN BASİT YÖNTEMLE KAT

EN BASİT YÖNTEMLE KAT KAT BÖREK TARİFİ
Malzemeler
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı su
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
hamuru yağlamak için
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
iç harcı için
beyaz peynir
lor peyniri
üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur için verilen malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup 10 dakika dinlendirelim.
Sure sonunda hamuru 12 eşit parcaya bölüp yuvarlayarak beze haline getirelim.
Bezeleri biraz genişletip yağ karışımına bulayıp tepsiye dizelim ve üzerlerini kapatıp 20 dk dinlendirelim.
Dinlenen bezeleri elimizle genisleterek büyütelim ve ic harcını koyup oklavaya çekistirerek saralım ve büzüstürerek oklavadan cıkarıp videodaki gibi sekil verip tepsiye dizelim.
Kalan bezeleride aynı sekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurta sürup önceden ısıtılmıs 190°c fırında kontrollü pisirelim.
Deneyeceklere simdiden afiyet olsun