Kat Kat Poğaça Tarifi
Malzemeler
200gr. eritilmiş tereyağı veya margarin
1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta (2 yumurta sarısı yüzüne)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kuru toz maya
4-5 su bardağı un(Kontrollü ekleyelim)
İçi için 200gr. beyaz peynir
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, üzerini kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletiyoruz.Mayalanan hamuru parçalara bölelim ve beze yapalım.Daha sonra bezleri açabildiğimiz kadar büyük açalım.Üzerine eritmiş olduğumuz yağdan gezdirelim ve hamuru bohça şeklinde kapatalım.Her kapattığımız tarafı yağlayalım.Diğer hamurlara da aynı işlemi yaparak buzdolabında 30dk bekletelim.Dolaptan çıkardığımız hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ikiye bölelim, iç malzemeyi koyup rulo saralım.İki parmak genişliğinde dilimlere kesip tepsiye aralıklı dizelim,yumurta sarısını da üstüne sürdükten sonra 180 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun