Kat Kat Yağlı Katmer
Malzemeleri
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
İçi için,
100gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur malzemelerini uygun bir kaba alıp yumuşakcık yoğuralım.15dk dinlendirelim.Hamurdan mandalina büyüklüğünde beze yapalım.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım
Yaptığımız bezeleri açabildiğiniz kadar büyük açalım. Üzerine 2-3yemek kaşığı yağlı karışımı ekleyelim. Hamura yayalım. Üzerine diğer açtığımız yufkayı serelim.Onunda üzerine yağlı karışımdan sürelim.Videodaki gibi katlayıp rulo yapalım.Yaptığımız ruloyu ordan ikiye keselim.Buzdolabında 2 saat dinlendirelim.Buzdolabından aldığımız bezeleri yeterli incelikte açıp alt ve üstünü yağlayararak tavada pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.