Katmer Pogaca
Malzemeler
6 su bardağı kadar un
2 yumurta bırının sarısı ayrılacak üzerıne sürmek için
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardagi süt
1 paket insast maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket margarin ara katlara sürmek için
Yapılışı
Margarin harıc bütun malzemeler karıstırılır yumuşak bir hamur elde edılir mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır beze yapılır bütün hamurları beze yaptıktan sonra herbiri tatlı tabağı kadar açılır yedişer tane olacak şekilde aralarına margarin surulerek buz dolabina kaldırılır bütün bezeleri yaptıktan sonra ilk açtığımız bezeleri merdane yardımıyla büyütelim
Buyuttugumuz hamuru önce dörde keselim sonra herbir üçgeni de üçe bölelim aralarına istediğiniz malzeme koyup saralım üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim
Biraz soguduktan sonra üzerinı bır bezle ortelim yumuşak kalsın afiyet olsun.