KATMER POĞAÇA
Malzemeler
Aldığı kadar Un(4-4.5)
2 su bardağı ılık Su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
Arasına sürmek için tereyağ
İç malzeme
Beyaz peynir
Maydonoz
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur malzemesini birlesstirip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Yarım saat üstüne kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.Daha sonra 16 bezeye ayırıyoruz.Her birini tabağı büyüklüğünde açıyoruz .Açtığımız her bezeyi yağlayıp üst üste koyuyoruz.En üst kata yağ sürmüyoruz.Streçleyip 20 dk buzlukta bekletiyoruz.
(tereyağının donması için) Sonra hamuru yufka büyüklüğünde açıyoruz.16 eşit üçgen elde edecek şekilde kesiyoruz.Üçgenin geniş kısmına bıçakla çizik atıyoruz.İç malzemeyi koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.5-10 dk tepsı mayası aldırıyoruz.Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı su ekleyerek çırpıyoruz ve poğaçaların üzerlerine sürüyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet Olsun