Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KAYSERİ YAĞLAMASI

KAYSERİ YAĞLAMASI Malzemeler: 600gr

KAYSERİ YAĞLAMASI
Malzemeler:
600gr dana kıyma
1 kuru soğan
3 tane yeşil sivri biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su( 200ml )
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yag baharatlar tuz kara bıber kekik kırmızı toz biber kırmızı pul bıber
Üzerine dökmek için bir kase yoğurt
Süslemek için bir tutam maydonoz
Hamuru için:
1 kilo un
300gr yogurt
1 su bardagı sut 200 ml
1 su bardagı su 200 ml
3 yemek kaşığı sııvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı :
Ele yapışmayan bir hamur yoğurdum,
Yarım saat dinlendıkten sonra mandalina büyüklügünde bezeler hazırlayıp uzerine bez orttüm 10 dakika dinlendirdim. Servis tabağı büyüklüğunde açtım tavaya koymadan açtıgım ekmekleri cırptım un kalan unlar dökülsün diye , tavaya aldım ekmekleri iki tarafını durmadan cevirerek pisirdim ince olduğu icin fazla kurutmayın yumusak kalsın pişirdikten sonra bezin arasına koydum kurumasın diye
Kıymalı ic harcını hazırladım
Servis tabagını kıyma harcına ekmeyi bayırım tabaga aldım üzerine kıyma harcı döktüm kaşık yardımıyla yaydım bu işlem tüm ic harcı bıtene kadar yaptım 13 kat yaptım en sın 4 de kesıp maydanozla susleyıp 1 dılimıni tabaga alıp kenarına yogurt doktum pul bıber doktum ve sıcak servıs yaptım deneyenlere afiyet olsun.