Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kayseri yağlaması

Kayseri yağlaması Tarif (Hamuru için) 4 su bardağı un 1

Kayseri yağlaması
Tarif
(Hamuru için)
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı islant maya(kuru maya)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çoz şeker
İç harcı için:
350 gr kıyma
3 adet rende domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 soğan
2 sarımsak
Tuz, karabiber ,kimyon, tatlı toz biber isteğe göre
Hazırlanışı
Mayalanan hamuru eşit parçlara bölüp lavaş yapıyoruz. Yüksek ısıda pişecek çünkü daha yumuşak oluyor.sonra hazırlanan lavaşların üzerine pişirdiğimiz iç harcı sürüyoruz, en son yoğurtla servis ediyoruz.