Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KAZANDİBİ

KAZANDİBİ Malzemeler: 2 litre

KAZANDİBİ
Malzemeler:
2 litre süt+1 bardak su
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker(arttırabilirsiniz)
1 paket kremşanti
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay kaşığı tarçın( tercihen)
İlk olarak sütten 1 su bardağı ayırıp bir kaseye boşaltıyoruz.Kalan diger sütü ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.Bu arada kaseye aldığımız süte 1 su bardağı suyu da ilave edip bir çırpma teli yardımıyla 2 su bardağı unu azar azar ekleyip prüzsüz bir hal alana kadar karıştırıyoruz.Dilerseniz karışımı tel bir süzgeçten geçirebilirsiniz.Böylelikle topaklanmanın önüne gecebilirsiniz.Hazırladığımız karışımı kaynayan süte azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz.Seker ve yağı da ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz.Üzerinin kaymak tutmasına izin vermeden arada karıştırarak ılıklaştırıyoruz.Ilık hale geldimi mikser yardımı ile toz şantiyi ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebimiz hazır.Şimdi yakma işlemi için 2 kepçe muhallebiyi ve tercihen (1 çay kaşığı tarçını) tepsinin dibine yayıyoruz ve ocağın üstüne alıp çevire çevire her yerini eşit şekilde kızartıyoruz.Kızarma işlemi tamamlanınca muhallebinin tamamını tepsiye boşaltıp düzeltiyoruz.Ve işlem tamam ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.