Kelle paça çorbası:
1 kilo kelle eti (düdüklüde haşlanıp ayıklanmış)
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1, 5 veya 2 litre su yogun bir tadı olsun isterseniz haslama suyundan da kullanabılirsiniz
Hazırlanışı
Unu tereyağında kavurarak çorbanın yapımına başlıyoruz.
Cırpma teli yardımıyla suyunu azar azar ılave edıp kaynamaya bırakıyoruz.
Bir kasenin icinde yumurta sarısı lımon suyu ve yogurdu cırpıyoruz.
Kaynayan sudan da bır kepce ılave edıp tencereye azar azar ve cırparak dokuyoruz.
Haslanıp ayıklanmış kelle etini ve ezilmis sarımsağı ilave edip bir iki tasım kaynatıyoruz,
son olarak tuzunu ilave ediyoruz. Ve lokantada içtiğiniz kelle paçayı aratmayacak çorbanız hazır.Üzerine servis esnasında tereyağda kavrulmuş toz biber pulbiber ve sirke tercihinize kalmış. Afiyet olsun.