Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KEMİK SUYU TARİFİ

KEMİK SUYU TARİFİ Kemik

KEMİK SUYU TARİFİ
Kemik suyu için ilk olarak kasaptan uygun ilikli kemikleri parcalatarak alıyoruz ve yapımını 2 farklı yöntem ile yapıyoruz… Birinci yöntem kemikleri önce biraz sirkeli suda bekletip ardından da yıkamak. “Kemiklerin durumuna göre suda bekletme süresi değişir.”Akşamdan suya koyup sabah kaynatabilirsiniz mesela…Bu uygulama kemiğin üzerindeki kan ve kirlerden arınmasını sağlayacaktır. İkinci yontemse kemikleri dogrudan bir tencereye alıp uzerini 2 parmak kadar gececek suyla kaynatmak ve kaynatılan bu ilk suyu dokmek. Ama ben birinci yöntemi daha çok tercih ediyorum.Kemikleri kan ve kirinden arındırdıktan sonra kaynatma aşamasına geçebiliriz. Kemiklerin üzerini yaklaşık 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.Suyun yüzeyine çıkacak köpükleri bir kaşık yardımıyla güzelce temizleyin.Hiç köpük çıkmamaya, kemik suyunuz sakin sakin kaynamaya devam etmeye başladığında dilerseniz içine defne yaprağı, biberiye ya da kekik gibi sevdiğiniz baharatları ekleyebilir, dilerseniz sadece tuz ekleyerek de lezzetli bir kemik suyu elde edebilirsiniz.Kaynatma işlemini de iki yöntemle yapabilirsiniz.Birinci yöntem normal tencerede çok kısık ateşte saatlerce kaynatmak ikinci yöntem ise düdüklü tencerede sadece 2 -2,5 saatte kaynatmak. Yeteri kadar kaynayan kemikleri dilerseniz süzerek ya da sadece kemikleri içinden alarak bir süre soğumaya bırakın. Ardından karton bardaklara veya kapaklı kaselere bölüştürüp buzluğa kaldırın. Ben oda ısısına geldikten sonra bir gece buzdolabında bekletiyorum fotoğraflarda gördüğünüz gibi buzdolabı poşetlerine bölüştürüp kaldırıyorum bu şekilde daha az yer kaplıyor.İhtiyaç anında yemek ve çorbalarda kullanmaya hazır. Afiyetler olsun.