Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kerebiç Kurabiye

KEREBİÇ TARİFİ 600 gr

KEREBİÇ TARİFİ
600 gr hazır hatay hurması
250 gr tereyağı
2 adet yumurta
200 ml zeytinyağı
200 ml lik su bardağı ile pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik ıslatmak için yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
Kömbe baharatı varsa ekliye bilirsiniz bende yoktu
Bulamak için
susam
Pudra şekeri
yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile birkaç dakika eriyene kadar elimizle yoğuralım ıslattıgım irmigi diğer malzemeleride zeytinyağ yumurta kabartma tozu mahlep sirke ilave Edip unumuzu azar azar yedirerek yoğuralım yumuşak bi kıvamda olacak
Cevizden az büyük parçalara ayıralım içli köfte gibi içini oyup iç harcımız olan hurmadan birer kaşık koyup içli köfte gibi tekrar kapatıp yuvarlıyalım tek taraflı susama bulayıp kerebiç modellerine bastırıp tepsiye dizelim 170 * altları kızarana kadar pişirelim enfes bi lezzet hiç yapmayan biri bile en güzel şekilde yapar kurabiyeler ılıyınca üzerine isterseniz pudra şekeri serpin kıyır kıyır ic dolgusu bol incecik afiyetle