Kıymalı Pide
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta (sarısını üzeri için
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket toz maya
6_7su bardağı kadar un
İç malzemesi için;
500gr kıyma
2 kuru soğan (ince kıyılmış)
2 domates(küp küp doğranmış)
4 sivri biber (küçük doğranmış)
2çorba kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Evde kıymalı pide tarifi
Birınci adım: Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, sekeri, ve zeytin yagı alıp çırpın.
İkınci adım: Unu yavaş yavas ilave ederek hamuru karıştırmaya başlayın. Tuzu ilave edelım. (Hamurun çok iyi kabarması icin tuzu en son ekleyın.)
Ücüncü adım: Ele yapısmayan yumusak bir hamur elde edin ve uzerini kapatıp ılık bir yerde 35 dakika mayalandırın.
Dördüncü adım: İc malzemesi için tüm malzemeyi çigden dograyıp karıştırın.
Beşinci adım: Hamurdan 14 beze çıkarın ve oval bir sekilde açın.
Altıncı adım: Harcı uzerine yayın ve pide seklini verin.
Yedincı adım: Yumurta sarısını bıraz sulandırın ve pıdelerin kenarlarına surün.
Sekızinci adım: 190 derece onceden ısıtılmıs fırında yarı yarıya kızartın. tamamen kızarmasını sağlayın.
Son adım: Fırından cıkınca kenarlarına tereyağı sürup üzerini prtün, 10 dakika sonra servise hazır olacaktır.ıstersenız tavukluda yapa bılırsiniz ben 2 tanesını tavuklu yaptım
Afiyet olsun.