Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kıymalı Pilav

Kıymalı Pilav Malzemeler: 250

Kıymalı Pilav
Malzemeler:
250 Gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp ılık suda 10 dk bekletin ve tekrar yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanı ince ince doğrayıp tereyağını da pembeleştirin. Kıymayı ilave edip tuz ve karabiberi de ekleyip kavurun. Pirinci kavrulmuş kıymanın üzerine ilave edip kaşıkla yayın. Sıcak suyu kaşık kaşık tencerenin kenarına dökerek ilave edin. Tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişirmeye bırakın. Tencereyi ateşten alıp 20 dk dinlendirin. Tencerenin üzerini düz bir servis tabağı ya da tepsiyle kapatıp ters çevirin. Üzerinden tencereyi yavaşça kaldırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!