Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KLASİK PİZZA

KLASİK PİZZA Malzemeler Hamur

KLASİK PİZZA
Malzemeler
Hamur için;
1 çay bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su (ılık)
Yarım paket instant maya
Yarım çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için sos:
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Bir miktar su
Karabiber kekik
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için;
1 kase kaşar peynir
1 kase doğranmış sucuk
1 kase doğranmış sosis
1 kase mantar (ince doğranıp pişirilmiş)
1 kase mısır
3 adet sivribiber
Yarım kase zeytin
5_6 adet chery domates
Tepsinin dibine serpmek için bir miktar mısırunu
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak icin ilk olarak ılık süt seker ve mayayı karıstırıyoruz. Ardından tum hamur malzemesini karıstırıp aldıgı kadar un ilave edip yumusak bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru iki bezeye ayırıp dinlendıriyoruz bu ölcülerde 2 büyuk boy pizza oluyor dinlenen hamuru merdane yardımıyla biraz acıyoruz mısır unu serpılmis tepsiye yerlestiriyoruz.
NOT Kıyır kıyır bir pizza icın hamuru inceltın ve malzemelerini yerlestirmeden once 3_5 dk kadar onceden ısıtılmıs fırında bekletin. Daha yumusak ve puf puf isterseniz hamuru kalın açın ve ön fırınlama islemini yapmayın) Uzerine sürmek icin salçalı sos bölümündeki tum malzemiyi karıştırıp hazırlayın hamurun üzerine surün rendelenmis kaşardan serpip diger malzemeleri de yerlestirin. Orta derecelı fırına verıp malzemeler kızarmaya baslayınca cıkarıp uzerıne kasar rendesı serpip tekrar fırına verın. Bir not daha eger ki pizzanızın dibınin beyaz kaldıgından sikayetçi iseniz pizza tepsısini fırının zemine oturtup öyle pisırin.