En Kolay Çıtır Baklava
Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
250 gram tereyağı veya margarin
2 su bardağı ceviz veya fıstık içi
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlık:
Ilk olarak serbet icin su ve toz sekerı tencereye alıp kaynatın. Kaynama noktasına geldigınde limon suyunu ekleyın ve 10-15 dakika kadar kısık ateste kaynatıp sogumaya bırakın.
Bir fırın tepsisini tereyağı veya margarinle yağlayın.
Baklavalık yufkaları tezgaha serın ve aralarına eritılmis tereyagı surerek üst üste koyun.
Yufkaların üzerine ceviz veya fıstık içi serpiştirin.
Yufkaları rulo seklınde sarın ve ruloyu tezgaha alıp 4-5 parmak genısliginde dılimleyın.
Dilimlediğiniz baklava parçalarını yağlanmış tepsiye dizin.
Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından cıkan sıcak baklavaları soguyan serbete batırın ve uzerini strec fılmle kapatıp dinlendirin.
Servis yapmadan once baklavaların uzerine dilediginiz şekilde dövülmus ceviz veya fıstık serpistirerek servis edebilirsiniz.
Gıda Uzmanı Mehmet Şef:
Baklava yapımı aslında karmasık gibi gorünse de dogru malzemelerle ve tarifi takip ederek evde kolayca yapılabilir. Özellikle taze yufka kullanmak ve serbetin kıvamını dogru ayarlamak lezzeti önemli ölcüde etkiler.”
Tatlı Uzmanı :
Çıtır baklava yaparken ic harcınızı cevız veya fıstıkla zengınlestirebilir serbetin kıvamını tatlıya isteginize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak baklavaların serbete tamamen batırılması, lezzetin homojen dagılmasını sağlar ve baklavaların ağızda dağılmasını saglar
Evde kolayca hazırlayabileceginiz cıtır baklava tarifiyle sevdıklerinizi lezzet sölenine davet edebilir ozel gunlerde ve misafir sofralarında muhtesem bir tatlı sunabilırsiniz.