Herkese iyi akşamlar 🥰
Yumusacık keki ipeksi kreması ve görüntüsü ile harika bir porsiyonluk Köstebek pasta arasına ben cikolata ekledim isterseniz sizler sade yapabilirsiniz. ❤️
Köstebek pasta
Malzemeleri:
Bardak ölçüsü 200 ml
Kek için
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Pastacı kreması için:
Bardak ölçüsü 250 ml
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
50 gram tereyağ
1 paket krem şanti
2 adet muz
Yapılışı:
Kek için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Süt ve zeytinyağı ekleyip çok az karıştırın.
Diğer kuru malzemeleri de eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok az karıştırın. Yaşlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında 20-25 dakika arası pisirin.
Pastacı kreması icin tencereye sütü, nisasta,un, yumurta sarısı, sekeri ekleyin koyulasan kadar pisirip ocaktan alın tereyağı ekleyip eriyene kadar karıstırın üzerini sitireci ile kapatın sogumasını bekleyin.Soguyan kremamıza kremsantiyi ekleyıp mikser ile veya mutfak sefi ıle iyıce beyazlayana kadar cırpıyoruz.
Sıkma torbasına dolduruyoruz.
Kekimizi yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Kenarda kalan parcaları robotla kum gibi cekiyoruz Yuvarlak kestiğimiz kekin üzerlerini süt ile cok az ıslatıyoruz.
İkişer dilim muz koyarak üzerine kremamızı sıkıyoruz. Vidoda oldugu gibi sonra cektigimiz kek parcaları ile kaplıyoruz. Tüm keklerimize aynı işlemi yapıyoruz. Ben üzerlerini biraz çikolata sosu ile süsledim içine birazda cikolata sosu koydum.
Ben büyük kalıpla kestigim icin 12 tane cıktı sizler isterseniz cay bardagı ilede keserek daha kücük pastalar yapabiliriz.