Krem Karamelli Kek
Karameli için;
1 büyük çay bardağı şeker
Kreması için;
400 ml süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığ portakal rendesi
Keki için;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Ilk olarak karamelini hazırlamak için sekeri bir tavaya alıp kısık ateste erimeye bırakıyoruz.Eriyince bir kaşıkla karıştırarak yakmadan karamelize ediyoruz.Kalıbımızı su ile calkalayıp fazla suyunu süzdürüp karamelimizi her yerine eşit şekilde yayıyoruz.Krem kısmını hazırlamaya geçiyoruz.Bir kabın içine süt hariç diger tüm krema malzemelerini ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz.Köpurmemesi için mikser kullanmıyoruz.Homojen hal alınca sütü ilave edip bir iki tur daha karıştırıyoruz.Süzgecten geçirip kalıptaki karamelin üzerine boşaltıyoruz.Bir önceki paylaşımda aşamaları mevcuttur.Son kat için kek karışımını hazırlıyoruz.Normal kek yapar gibi tüm kek malzemelerini bir kapta çırpıp kalıbımıza bosaltıyoruz. Kalıbımızı su dolu bir tepsiye oturtup onceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pisiriyoruz.NOT: Kekin 3 kattan oluşması gözünüzü korkutmasın zira pratik bir tariftir Afiyet olsun