KRUVASAN
250 ml ılık süt
250 ml su
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya 20 gr
Aldığı kadar un
Ara katman için 250 gr tereyağı
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Hamur için ılıtılmış su ve sütün içine bütün malzeme karıştırıp mantı hamurundan yumuşak ele yapışmayan hamur olacak
soğuk tereyağını oklavayla İnceltelim uzunlamasına açmış olduğumuz hamurun ortasına yerleştirip sağlı solu kapatalım buzdolabında 1 saat dinlendirelim üç aşama birer saat arayla açıp açıp kapatalım
dördüncü aşamada aynı yönde uzunlamasına açtıktan sonra 11 santim aralıklı kesip verevlemesine tekrar bıçakla kesip videoda görüldüğü gibi form verelim aralarına isterseniz eritilmiş çikolata da ekleyebilirsiniz
tepsi mayası 1 saat üzerine bi örtü örtüp dinlendirelim üzerine yumurta sarısını sürüp önce Isıtılmış 250°’de 10 dk kızartalım sonra ayarını. 200* indirip 20 dk daha kızarana kadar bekletelim
Her fırının ısı ayarı farklıdır dikkat edelim lütfen