Kruvasan Tarifi
KRUVASAN HAMURU MALZEMESİ
1,5 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
1 paket kuru instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
125 gram margarin
ZEYTİN HARCI İÇİN MALZEME
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
1 adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
PASTIRMA HARCI İÇİN MALZEME
3 adet patates
Tuz, karabiber
100 gram pastırma
1 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Üzeri için de susam veya haşhaş
KRUVASAN TARİFİ
Pastırmalı zeytın li kruvasanlar yapmak için once kruvasan hamuru yapalım. Un, sut, maya ve tuz ile toz sekeri derin bir kapta iyice yoğuralım. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirelim. Mayalanan hamuru 10 parçaya bölelim. Yarım saat de buzdolabında bekletelim.
5 adet hamuru merdane ile açalım. Her kata 1 tatlı kasığı eritilmiş margarin sürerek üst uste serelim. Kalan bes hamuru da aynı şekilde acıp onlara da 1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin sürüp onları da üst üste dizelim. Hamurları 20 dakika buzdolabında dinlendirelim. Sonra merdane yardımı ile cok ince şekilde acalım. Her bir yufkayı on iki parcaya kesip kenara alalım.
Pastırmalı kruvasan ic harcı yapmak için once, pastırmayı ince şeritler seklinde doğrayalım. Patatesleri haşlayıp ezelim. Kırmızı biberi de küp şeklinde dograyalım. Maydanozu da kıyarak tum malzemeye tuz ve kara biber ilave edip karıs tıralım. on iki adet üçgen hamurun içine bu pastırmalı ic malzemeyi pay edelim. Ve hamurları saralım. Üzerıne de susam ya da has haş tohumu serpip tepsiye dızelim.
Zeytın li kruvasan ic malzemesi hazırlamak için zeytin ezmesı, küp doğranmıs kırmızı biber ve kıyılmıs dereotunu karıştıralım. Kalan on iki uçgen yufka parçasına da bu harcı pay edelım. Kruvasan hamurunu sarıp, uzerine susam veya has haş tohumu serpip onları da tepsıye dizelim. Afiyet olsun
Kruvasan Tarifi

