Kumlu Pasta
MALZEMELER
Keki için :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1,5 su bardağı un
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak için 1 su bardağı süt
Bardak ölçüsü 200ml
Kreması için :
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket çikolata (100gr)
1 adet vanilya
Üzeri için :
1 paket kakaolu bisküvi
Hazırlanışı :
Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Üzerine süt ve yağı ekleyip karıştıralım.
Un, kakao, kabartma tozu, vanilya bunlarıda ekleyip karıştıralım.
Bu karışımı yağlanmış büyük borcama dökelim.
Döktükten sonra bu karışımı mutfak tezgahının üzerinde bir kaç kez vurup içindeki havasını çıkaralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30_35 dakika pişirelim.
Kreması için :
1 litre sütü derin bir tencerenin içine boşaltalım.
Ardından sut, un, şeker, nisasta, kakao, bunlarıda ekleyip ocagın üzerinde koyulaşana kadar pişirelim.
Kıvamını aldıktan sonra çikolata ve vanilya bunlarıda ekleyip karıştıralım.
Fırından çıkan kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü gezdirelim.
Ilık kekin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
Soğuduktan sonra üzerine 1 paket kakaolu bisküviyi robotttan çekip üzerine serpelim.
5_6 saat dolapta dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun