Kupta Tiramisu
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket toz santi
1 paket labne peynir
1 paket vanilya
1 paket kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için ;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve
Üzerine serpmek için;
Kakao
Hazırlanışı
İlk olarak sut nisasta ve unu bir tencereye alıp cırpma telıyle surekli karıstırarak pişiriyoruz.
Ocaktan alıp vanılyayı ve labneyi ekleyerek mıkserle karıstırıyoruz kaymak tutmaması icin uzerini posetle kapatıp sogumaya bırakıyoruz.
Soguduktan sonra toz santiyi ekleyip püruzsüz kıvam alana kadar cırpıyoruz.
Bir kasede süt şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
Kedi dillerıni kırıp uygun kuplara ıslatarak bir sıra dizıyoruz uzerine kremayı dokup tekrar kedidıli diziyoruz ve tekrar krema dokerek islemı bitıriyoruz.
Son kat kremayı arzu edersenız bir sıkma torbası ile sekillide sıkabilirsiniz.
En son bol kakao serpip buzdolabına kaldırıyoruz.