Kürdan Böreği
Malzemeler:
2 adet yufka
1 çay bardağı tereyağ sıvıyağ karışımı
Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Dilediğimiz bir iç harcı…patates,peynir,kıyma vb. İlk olarak bir yufkayı serip yağlıyoruruz. Dilediğimiz büyüklükte bir kase veya çaydanlık kapağı yada büyük fincan tabağı yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz.Kestiğimiz yuvarlaklara iç harcı koyup yarımay şeklinde kapatıyoruz.Kürdanı iğneyle teyel yapar gibi yufkanın iki ucunu birbirine tutturuyoruz.İri dikiş atar gibi yani İkinci yufkayıda aynı islemlerden geçirip fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz hepsi bu kadar.NOT:Dilerseniz iki katlı olarak da yapabilirsiniz.Yani ilk yufkayi serip yağlayın uzerine ikinci yufkayida serip yağladiktan sonra yuvarlaklar kesin.afiyet olsun