Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kuruvasan Poğaça

Kuruvasan Poğaça MALZEMELER 1 su bardağı süt 1 su bardağı

Kuruvasan Poğaça
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı (akı)
6 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

İç harcı için :
Çikolata kullandım, siz istediğinizi kullanabilirsiniz.

Hamurlara sürmek için :
Oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

Üzeri için :
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam, çörekotu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI :
Uygun bir kabın içerisine maya, su, sütü ilave edip maya aktif hale gelene kadar karıştıralım. Sonrasında sıvı yağ, şeker, yumurtayı ilave edip karıştıralım. Karıştırdıktan sonra un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir poğaça hamuru yoğuralım. Yoğurduğum hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru elimizle karıştırarak maya kokusunu çıkartalım. Ardından un serpiştirdiğimiz masaya hamuru alalım ve 10 eşit parçaya ayıralım. Bezeler haline getirelim. Bu işlemi yaptıktan sonra un serpiştirdiğimiz masada tek tek yemek tabağı büyüklüğünde bezeleri oklava yardımı ile açalım.

Açtıktan sonra bir büyük tabağı oda sıcaklığında hafif erittiğimiz tereyağından sürelim. Açtığımız ilk hamuru tabağa yerleştirelim. Hamurun üzerine tereyağından sürelim. Tekrar yagladıgımız hamurun uzerine actığımız hamuru koyalım ve bunu da yaglayalım. Bu işlemi son hamur kalana tekrar edelim. Ama son hamurun üzerine yağ sürmeyelim.Hamurların üzerimi kapatıp 5-10 dakika dinlendirelim.

Dinlenmiş hamurları un serpistirdığimiz masaya alarak önce elimızle ardından oklava yardımı ile istediğimiz boyutta acalım. Açtığımız hamuru 4 eşit parçaya ardından da her 1 parçayı 6 eşit parçaya ayıralım.
İç harç olarak istediğimiz malzemeyi koyalım ve videoda gösterildiği gibi iç harcı koyduktan sonra hamuru sararak kruvasan şeklini verelim.Şekil verdiğimiz poğaça hamurlarını fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerlerini kapatıp tepsi mayalanması yapalım. Mayalandıktan sonra süt ile karıştırdığımız yumurta sarılarını sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörekotu ile süsleyelim.
Önceden ısıttığımız 180° derecelik fırında pişirelim.
Ve Kruvasan Poğaça hazır. Afiyet olsu