Lahmacun börek
3 adet yufka
İçi için;
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Baharatlar
Sos için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak iç malzemesini hazırlıyoruz. Bunun için pide içi hazırlar gibi malzemeleri robottan çekip veya bıçakla doğrayarak kıymaya ekliyoruz. Tuz yağ ve baharatlarını ekleyip, harmanlıyoruz.
Başka bir kasede sos malzemelerini çırpıyoruz.
Yufkanın birini yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz. Sosu her yerine sürüp, yufkanın sarkan kenarlarını içe katlıyoruz. Diğer iki yufkayıda aynı şekilde aralarına bolca sos sürüp, tamamlıyoruz.
İç harcımızı eşit şekilde yufkanın üzerine eşit şekilde yayıyoruz. Önceden işittiğimiz 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen böreğimizi ilk sıcağı çıkınca geniş kısmından rulo şeklinde sarıyoruz. Hafif soğuduğu da dilimlere ayırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun .