LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
2.5 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
6.6.5 bardağı arası un
YAPILIŞI
su sıvıyağ maya tuz yoğurt güzelce karıştırın yavaş yavaş ununuda ileve ederek kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapın Ağzını kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin
Hafif unlanmış tezgahınıza döküp yuvarlayın 15 adet eşit bir şekilde bezelere bölüp yuvarlayın üzerini ıslak bir havlu örtüp 15 dk dinledirin 24. 24 çapında yuvarlak açın ısıttığınız yağsız tavaya koyun kabarmaya başlayınca çevirin çok çabuk pişiyor fazla bırakıp kurutmayin 10. 15 saniyede oluyor zaten özelliğini öyle bu şekilde hepsini yapın
Her yaptığınızı altına kağıt havlu koydugunuz tepsiye üst üste sıralayın
Üzerine kurumasın diye bir havlu ile kapatın ekmeğiniz hazır yapanlara şimdiden afiyetler olsun