Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ Malzemeler 16

LAZ BÖREĞİ
Malzemeler
16 yaprak baklavalık yufka
150 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 lt süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
İlk olarak şerbeti hazırlayalım , Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Muhallebi kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.Muhallebi kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. Baklavalık yufkayı borcamın şekline göre keselim. Kesilen yufkalarıda her iki kata aralarına yağ sürerek paylaştıralım.Tam ortaya soğumuş olan muhallebiyi ekleyip güzelce yayalım. Kalan yufkaları aralarına yağ sürerek kat kat ekleyelim . En üste kalan yağı sürüp tatlımızı dilimleyelim . 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Tatlının ilk sıcaklığı geçince şerbeti ekleyelim.