Maden Suyuyla Yumuşacık Sac Kavurma
Gerekli olan malzemeler
2 kilo kuş başı et küçük doğranmış
2 adet kuzu soğan küçük doğranmış
6 adet yeşil biber küçük doğranmış
4 adet kapya biber küçük doğranmış
5 adet kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı toz biber
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı kekik
5 diş sarımsak ince doğranmış
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 adet sade soda
Ben soganları ilk asamada kuyruk yağı ilave kavurdum siz istediğiniz 5 yemeği kaşıgı sıvı yağ ile kavurun.
Yapılış aşaması
Sacın içinde kuyruk yağını eritin daha sonra soğanları kavurup etlileri koyun etler suyunu salıp tekrardan çekene kadar pişirin daha sonra 2 şişe sodayı döküp pişirin üzerine tereyağı kapya ve yeşil biber ekleyip kavurun biraz biberin öldürün daha sonra da domates,sarımsak,tuz ve baharatları ekleyin karıştırıp sacın ağzını kapatın domatesler eriyene kadar pişirin yemeğimiz hazır. Afiyet olsun