Mantı Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un( tercihen)
Yeteri kadar su veya etsuyu
Tuz
Baharat(arzuya göre)
Hazırlanışı
İlk olarak mercimeği üzerine gelecek kadar su ile bir iki taşım kaynatıp kara suyunu döküyoruz.
Bir tencerede yağ ve minik doğranmış soğanı kavuruyoruz,un isterseniz bu aşamada ilave ediyoruz. Salçaları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Mercimeği süzüp ilave ettikten sonra yeteri kadar su ekleyip birkaç dakika kaynatıyoruz ve ardından erişteleri ilave ediyoruz. Pismeye yakın tuz ve baharatları ekleyip servise sunuyoruz.