Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Milföylü Baget Sarma

Milföylü Baget Sarma Malzemler:

Milföylü Baget Sarma
Malzemler:
8 adet baget
4 adet milföy (dikdörtgen şekilde)
1 adet yumurta
Susam
Çörekotu
Tuz
Baharat ( arzuya göre)
İlk olarak bagetleri bir tencereye alıyoruz.Yeteri kadar su ve tuz ilave edip pişiriyoruz.Pişen bagetleri soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada milföylerimizi tezgaha diziyoruz.Paketten çıktığı gibi dikdörtgen şekilde kullanıyoruz.Dikdörtgen milföyleri uzunlamasına dört eşit parçaya kesiyoruz.Şeritler haline getirdiğimiz milföylerin 2 şeridi bir bageti sarmaya yetiyor.Bageti elimize alıp milföy şeridini bagetin kemikli kısmından başlayıp milföyü hafiften esneterek bagetin etrafına sarıyoruz.İkinci şeridi de alıp kaldımız yerden sarmaya devam ediyoruz .Ek yaptığımız yerlerin alta gelmesine dikkat ediyoruz ki piserken görüntü güzel olsun.Üzerine 1 yumurtayı çırpıp fırça yardımı ile sürüyoruz susam ve çörekotu serpip 180_200 dereceli fırinda pişiriyoruz.Afiyet olsun