MUMBAR DOLMASI
1 bağ kuzu bağırsağı temizlenmiş
500 gr orta yaglı koyma
1 su bardağı kalın bulgur
1 cay bardağı pirinç
1 cay bardağı zeytinyagı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ maydanoz
Reyhan ,kimyon,kırmızı tozbiber,nane,tuz, pulbiber
Kuzu bağırsağını güzelce temizledikten sonra tuz ve sirke ile bekletelim iç harcını hazırlayıp bağırsakların ucundan hafif içine dogru itikleyip elimizle dolduralım ic harç bitene kadar tencereye kaynayan suyun içine doldurduğumuz dolmaları koyup az tuz atıp 1,5 saat pişene kadar kaynatalım
Pişen mumbarları ayrı bir tavanın içine tereyağını kızdıralım mumbarları kızartıp üzerine hafif nane , pulbiber Ve yoğurt domates ve salatalıkla servis edelim .