MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ
1 kg mürdüm eriği sert olanlardan ( çekirdeği temizlenmiş)
850 Gr toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Eriklerin çekirdeğini ayıklayarak ikiye veya dörde bölüyoruz.
Tencereye erikleri alıp, üzerine şeker ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bu işlemi gece yapıyorum. Sabaha kadar bekletiyorum.
Tencereyi ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlarken üzerinde biriken köpükleri alıyoruz. Daha sonra limon tuzu ekliyoruz. En fazla 15-20 dk kaynaması yeterli olacaktır. Çünkü kıvam alması için derin bir borcama alıp balkonda güneşte beklettim.( 24 saat )
Üzerini ince bir tülbent ile kapattım. Arada karıştırdım. İstediğiniz kıvamı aldığında kavanozlara koyup serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.