Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Nescafeli Pandispanya

Nescafeli Pandispanya Keki için;

Nescafeli Pandispanya
Keki için;
6-7 adet incir
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın(tercihen)
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Islatmak için;
1,5 -2 su bardağı su
1 çay bardağı şeker(azaltilabilir)
1 yemek kaşığı neskafe gold
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker(azaltılabilir)
1 paket toz şanti
1 paket vanilya
Ilk olarak incirleri şişmeleri için sıcak suda bekletiyoruz şiştikten sonra kurutup minik minik doğruyoruz .Yumurta ve şekeri bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Un vanilya kabartma tozunu gerekirse elekten geçirip bir spatula yardımıyla azar azar ekliyoruz en son ceviz ve inciri de ilave edip kek harcımızı yağladığımız tepsiye boşaltıyoruz.Orta dereceli önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz.Üzerine dökeceğimiz nescafeli karışımı bir kapta karıştırıp hazırlıyoruz. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı çıkınca kekin üzerine kürdanla delikler açıp(gerçi delmeseniz de olur zira sosu sünger gibi çekiyor)nescafeli karışımı her yerine eşit miktarda döküyoruz.Muhallebiyi hazırlamak için toz şanti ve vanilya hariç tüm malzemiyi bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.Koyulaşıp bir iki taşım kaynayana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.Oda sıcaklığına gelince şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.Kekin üzerine gezdirip dilediğimiz malzemeyle süslüyoruz.Soğuyup demlenmesi icin dolaba kaldırıyoruz.