Nohutu böyle pisirince lezzeti şahane oluyor Haslama suyuna 1 kaşık eklemek yeterli
Nohut yemegi ve pılav kıs aylarında en çok tercih edilen ikiliden biridir. Nohutun kolaylıkla pısmesi icın ise sadece bir gece suyun icinde bekletmek yeterli olmayabilir. Nohut haşlama suyunun icerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı özel bir malzeme pişirme süresini kısaltabılir. İşte nohutu hızlıca pişirmenin sırları..
Nohut yemeği tarifinde pişirme tekniklerini bilmek oldukça önemlidir. Nohut haslarken pek çok kışi nohutların kabuklarıyla ilgili şikayette bulunur çunkü bu kabuklar yemeğe pek estetik bir gorüntü katmaz. Peki nohutu nasıl pişirmemiz gerekiyor? İşte bu sorunun yanıtı..
Nohutu Hızlı Bir Şekilde Pişirmenin İpuçları
Nohutu haşlamak yemeğinizin pişme sürecini oldukça kolaylaştırır. Haslanmıs nohutu dondurucuda saklayarak daha sonra kullanma sansınız olduğunu bilıyorsunuzdur. Nohutu hızlı bir sekilde pişirmenin bir kac ipucu bulunmaktadır.
Akşamdan Suyun İçine Koyma
Nohutları pisırmeden once sudan geçirip aksamdan soguk suya bırakmalısınız. Bir gece suyun icinde bekleyen nohutlar suyu çeker ve yumusacık olurlar. Bu ışlem pişirme suresini kısaltır. Soguk suda bekleterek hazırladıgınız nohutlar sabah pısırmeye hazır hale gelırler. Bu arada suya gecerek ayrılan kabukları da alıp atmanız gerekiyor
1 Kaşık Karbonat Ekleme
Nohutları bekletmis oldugunuz suyun içıne bir cay kasığı kadar karbonat eklersenız nohutun dıs kabuklarının suya kıyasla daha hızlı ve kolay yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
1 Kaç Damla Limon Suyu Ekleme
Haşlama suyunun icine bır kac damla kadar limon suyu eklemek nohudun pıserken hızlı yumusamasına yardımcı olacaktır.